Εθελοντές περιγράφουν το δράμα των προσφύγων στη Λέσβο: “Ζούμε έναν πόλεμο στη θάλασσα” (vid)

Τις δραματικές ώρες που ζει καθημερινά βοηθώντας στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων περιέγραψε η Ζωή Λειβαδίτου εθελόντρια διασώστρια στη Μυτιλήνη μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και στον Ηλία Μαραβά έκανε λόγο για «πόλεμο στα νερά του Αιγαίου», καθώς τα ναυάγια πληθαίνουν καθημερινά ακολουθώντας τις δυσμενείς μεταβολές των καιρικών συνθηκών.

Στο ναυάγιο που σημειώθηκε στον Μολύβου της Λέσβου την Τετάρτη οι νεκροί έφτασαν τους επτά, εκ των οποίων πέντε παιδιά, ενώ αγνοούνται περισσότεροι απο 30. Μέσα σε ένα 24ωρο, σε τρία ναυάγια σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι πνίγηκαν 16 πρόσφυγες, εκ των οποίων 11 παιδιά.

Η κ. Λειβαδίτου είπε ότι τη θέση των λέμβων λαμβάνουν πλέον ξύλινα καΐκια που χωράνε τον τριπλάσιο αριθμό ανθρώπων. Ξύλινα, παλιά καΐκια, αλιευτικά ή τουριστικά, συχνά σάπια που μπορούν να περιγραφούν μόνο ως πλωτά φέρετρα.

Όπως είπε πρέπει γρήγορα να γίνει κάτι για να σταματήσουν οι πνιγμοί, χαρακτηρίζοντας θετική τη λύση της καταγραφής στην Τουρκία, ώστε να μην κινδυνεύουν οι άνθρωποι και να χτυπηθούν και οι διακινητές.

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος