ΕΡΤ Αιγαίου: Νεκρός εντοπίστηκε ο νεαρός μετανάστης έπειτα από τριήμερη έρευνα στη Σάμο

Μετά από τρεις ημέρες έρευνας βρέθηκε η σωρός του άτυχου μετανάστη που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος από τους υπόλοιπους διασωθέντες την Τετάρτη 12 Αυγούστου. Άμεσα στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση από τα μέλη της ομάδας διάσωσης Παράρτημα Σάμου και τους διασώστες της Π.Υ.

Η δυσκολότερη από κάθε πλευρά επιχείρηση έρευνας & διάσωσης στη Σάμο τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, όπως την χαρακτήρισαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν, πραγματοποιήθηκε στα Μελισσόβραχα, όπου οι διασώστες κινούμενοι πάνω στη λεπτή γραμμή ζωής και θανάτου, αναζητούσαν τον νεαρό μετανάστη επί 3 μέρες στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσο με δεδομένα GPS και κατάφεραν τελικά την τρίτη μέρα να εντοπίσουν τη σορό του, σε μια από τις δυσκολότερες ορθοπλαγιές της Σάμου.

Τιμώντας τη μνήμη του νεκρού, κινήθηκε η διαδικασία – αρχικά του απεγκλωβισμού της σωρού και στη συνέχεια της μεταφοράς της με ειδικό φορείο και ακολουθώντας ορειβατικές διαδικασίες, προς τη βραχώδη ακτή. Η όλη διαδικασία κράτησε μέχρι την 02:30 ώρα του Σαββάτου 15 Αυγούστου 2015, οπότε τελικά η σορός έφθασε στο φουσκωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου, το οποίο την μετέφερε στον όρμο της Αγίας Παρασκευής, όπου το διασωστικό όχημα IVECO την μετέφερε στο Νοσοκομείο Σάμου. «Τελειώνοντας αίσια την επιχείρηση, είμαστε όλοι σίγουροι για ένα πράγμα – ότι η χάρη της Παναγίας ήταν μαζί μας το βράδυ της Παρασκευής στα Μελισσόβραχα» δήλωσαν οι διασώστες.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος