ertnews.gr

Στη σκιά της Όμικρον επιστρέφουν αύριο σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης οι μαθητές – Η θέση της ΟΙΕΛΕ

02/01 14:56
Στη σκιά της Όμικρον επιστρέφουν αύριο σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης οι μαθητές – Η θέση της ΟΙΕΛΕ

Με την πανδημία του κορονοϊού και την επέλαση της Όμικρον να «σφυροκοπά» καθημερινά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το άνοιγμα των φροντιστηρίων, των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των Κέντρων Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας που επαναλειτουργούν από αύριο, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, αναμένοντας τις νέες οδηγίες από τις αρμόδιες Αρχές για ενδεχόμενες αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας, προκαλεί ανησυχία.

Και ενώ οι ειδικοί ζητάνε από την Πολιτεία να μεταθέσει τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Ιανουαρίου, η ΟΙΕΛΕ με ανακοινωσή της κάνει λόγο για υγειονομικό κίνδυνο.

«Η πολιτεία να πάρει μέτρα»

Στη σκιά της Όμικρον επιστρέφουν αύριο σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης οι μαθητές – Η θέση της ΟΙΕΛΕ
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να συζητήσει το ζήτημα σχετικά με τα σχολεία και να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να συζητήσει το ζήτημα σχετικά με τα σχολεία και να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι πληθαίνουν οι φωνές επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία θα πρέπει να ξεκινήσουν με τηλεκπαίδευση για μία-δύο εβδομάδες, καθώς είναι πολλά τα παιδιά 3 – 17 ετών που νοσούν.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά

«Εάν την Πέμπτη συνεχίζουμε να έχουμε 50.000 με 60.000 κρούσματα δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πεις “ανοίγουν τα σχολεία”», υπογράμμισε σε σημερινή τοποθέτησή του καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, αναφέροντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Και όπως δήλωσε ο επιστήμονας, «η συζήτηση για τα σχολεία είναι ανοιχτή ακόμα, η απόφαση θα ληφθεί προς το τέλος της εβδομάδας όταν θα αρχίσει να φαίνεται τι συμβαίνει με την Όμικρον και τι επιβάρυνση θα φέρει».

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version