Επίσκεψη του Θ. Πλεύρη στον ΕΟΠΥΥ

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή (20/5) τον ΕΟΠΥΥ όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με την Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη και τη μη εκτελεστική Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, προκειμένου να ξεκινήσει η προεργασία για την υλοποίηση του νέου νόμου για τα ποιοτικά κριτήρια του ΕΟΠΥΥ και τον real time έλεγχο.

Παράλληλα έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στο clawback ειδικά της Πρωτοβάθμιας το οποίο διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν διοικητικά μέτρα, όπως είναι ο έλεγχος στη συνταγογράφηση και πρωτόκολλα που υπάρχουν στις εξετάσεις.
Επίσης θα αναζητηθούν χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια για post- covid περιστατικά που θα ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς των πρωτοβάθμιων δομών, ενώ ήδη τα νέα όρια που έχει εγκρίνει το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, εκτιμούν παραπάνω ποσά για όλες τις κατηγορίες παρόχων, βάση της εσωτερικής ανακατανομής προκειμένου να μειωθεί το clawback.

Στόχος του κ. Πλεύρη είναι να ενισχυθούν οι προϋπολογισμοί για το 2022 για να υπάρχουν ρεαλιστικοί στόχοι ως προς το clawback και να γίνει μια συζήτηση για το 2023 όπου πλέον η Πολιτεία θα είναι έτοιμη να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες πράξεις ώστε να μειωθεί δραστικά το clawback σε όλους τους ιδιώτες παρόχους.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ ότι δεν υπάρχουν περίπτωση να κλείσουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και αντίστοιχα όλοι όσοι εργάζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ που πλέον έρχεται στις κεντρικές δομές, θα αξιοποιηθούν όπως αξιοποιούνται και τώρα στις υφιστάμενες δομές και δεν τίθεται θέμα να κλείσει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος