ertnews.gr

Επί τάπητος ο “οδικός χάρτης” για Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής

21/06 13:04
Επί τάπητος ο “οδικός χάρτης” για Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής

Αποφάσεις για το σχέδιο δράσης, που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup και της συνόδου Κορυφής, καλείται να λάβει το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει από τις 11 το πρωί, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη του Σαββάτου τέθηκε επί τάπητος ο οδικός χάρτης της Ελλάδας ενόψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει αντιπρόταση, για να καλυφθεί η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, η πρόταση προβλέπει τρεις κατηγορίες συντελεστών με τη ΔΕΗ στο 13%, ενώ δίνεται μάχη να παραμείνει και η εστίαση στο 13%.

Σε κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης, αναδεικνύονται πάντως οι πρόωρες συντάξεις, με την Αθήνα να προτείνει την κατάργησή τους από 1/1/2016 και σε βάθος τριετίας και τους δανειστές να απαιτούν την άμεση κατάργησή τους.

Το Συμβούλιο Κορυφής είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα στις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος, ενώ νωρίτερα από την αρχική ώρα που είχε ανακοινωθεί θα ξεκινήσει το Eurogroup, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με ανάρτησή του στο Twitter , να κάνει γνωστό ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 13.30 ώρα Ελλάδας και όχι στις 16.00.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ακόμη και σήμερα το απόγευμα.

Στο μεταξύ στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη από το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου αναμένεται να έχουν διαβουλεύσεις με τους πιστωτές ενώ είναι πιθανό το απόγευμα να μεταβεί στη Βελγική πρωτεύσουσα ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version