Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Εκκένωση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου (video)

Eπεισοδιακή ήταν η πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για την εκκένωση της κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες κατά των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά. Το πρωί της Πέμπτης, σε μια συντεταγμένη επιχείρηση, εκκενώθηκε η Πρυτανεία μετά από 18 ημέρες κατάληψης και συνελήφθησαν 16 άτομα.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χεροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ακολούθησε “κλεφτοπόλεμος” μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Η Εγνατία Οδός μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη της πορείας από φοιτητικούς συλλόγους της πόλης ενάντια στην επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από 18 ημέρες κατάληψης. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός διαδηλωτή.

Λίγο πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στην Εγνατία Οδό, καθηγητές του Πανεπιστημίου ζητούσαν από τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν τη διέλευση στο Αριστοτέλειο.

Στις 6 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, μπήκαν στο κτήριο και ανακοίνωσαν στους καταληψίες πως ο χώρος εκκενώνεται.

Οι φοιτητές αποχώρησαν κι η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης η Σύγκλητος είχε απευθύνει δημόσια έκκληση τερματισμού της και πρόσκληση σε διάλογο με τους φοιτητές.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Κώστας Καντούρης, Τάσος Παντολέων, Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος