Έως την Παρασκευή καμίνι η χώρα – Μεγάλη κίνηση στα λιμάνια, 100% πληρότητα για Κυκλάδες

Προ των πυλών βρίσκεται ο μεγαλύτερος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού, έως τώρα τουλάχιστον. Ακόμη και τη νύχτα η ζέστη είναι αφόρητη, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, ενώ από αύριο ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά, σε συνθήκες καύσωνα θα βρεθεί η χώρα από τη Δευτέρα και τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σήμερα Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βορειοδυτικό Αιγαίο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα και μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα και λίγες τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει τους 38 βαθμούς.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τους 40 βαθμούς, ενώ από την Τρίτη θα ανέβει λίγο ακόμη, φτάνοντας τοπικά τους 42-43 βαθμούς και θα διατηρηθεί στα επίπεδα αυτά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Η υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Όπου φύγει – φύγει

Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκίνησε από χθες η μεγάλη έξοδος του Ιουλίου. Βουλιάζουν απο πληρότητα τα πλοία, βουλιάζουν και οι Κυκλάδες, ως ο πιο δημοφιλής προορισμός, με 100% πληρότητα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Από το λιμάνι του Πειραιά, σήμερα αναχωρεί το επόμενο κύμα Ελλήνων αδειούχων και ξένων τουριστών με προορισμό δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς του Αιγαίου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που φεύγοντας, είπαν στο ΕΡΤNews ότι στον προορισμό τους θα φιλοξενηθούν από οικείους τους προκειμένου να γλιτώσουν τα έξοδα διαμονής, τη στιγμή που ακόμη και τα ακτοπλοϊκά αποτελούν σημαντικό έξοδο.

Σήμερα, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν 28 δρομολόγια για Βορειοανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κυκλάδες, ενώ από τις πύλες με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχωρούν 44, από το Λαύριο 8 για Κυκλάδες και από τη Ραφήνα 12 για Κυκλάδες και Μαρμάρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος