Εξετάζονται νέα μέτρα για την πανδημία και ενίσχυση του ΕΣΥ

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού. Επίσης εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση, ενώ συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

 Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Την ίδια ώρα ασφυκτιά το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ραγδαίας αύξησης των εισαγωγών τα τελευταία 24ωρα, αλλά και της πίεσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η πληρότητα στις ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς, όπως το “Σωτηρία”, ο “Ευαγγελισμός” και το “Αττικόν” αγγίζει το 100%. Και στην Πάτρα πιέζεται το σύστημα και παραμένει ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία, ενώ στο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης υπήρχε αύξηση εισαγωγών κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σε πλήρη εξέλιξη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες covid όσο και κλίνες ΜΕΘ.

Παραμένει μεγάλη η διασπορά στην Αχαϊα. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 81 νέα κρούσματα, μεγάλος ο αριθμός των εισαγωγών, στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Στο μεταξύ, σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου και εξόδου στον καταυλισμό Ρομά στον Ριγανόκαμπο ενώ 85 θετικά τέστ διαγνώστηκαν μεταξύ των κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου.

Πιέζεται το σύστημα και στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτική της εικόνας, η αύξηση κατά 50% στις εισαγωγές στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία. Εν τω μεταξύ, κρούσμα κορονοϊού διαγνώστηκε σε γηροκομείο της πόλης. Πρόκειται για ένα 83χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, και δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Νίκη Παπαδούλα, Φρόσω Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος