Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων σε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη Σύνοδο προσεκλήθησαν και συμμετείχαν, σε μέρος της συζήτησης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Συρίγος και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά, αναφέρεται πως: «Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η μετάβαση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων σε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία υπό συνθήκες πανδημίας, κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου.

Η Σύνοδος διαβεβαιώνει ότι τα Πανεπιστήμια της χώρας επισπεύδουν την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο πλαίσιο που πρόκειται να οριστεί από την πολιτεία. Άλλωστε η Σύνοδος έχει ήδη εκφράσει ομόφωνα την ανάγκη της επιστροφής, από τον περασμένο Ιούλιο.

Η επιθυμία και αποφασιστικότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδασκόντων, φοιτητών και εργαζομένων, για επιστροφή στην κανονικότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης εκφράζεται από το υψηλό ποσοστό του εμβολιασμού της. Η Σύνοδος χαιρετίζει ιδιαίτερα το φοιτητικό σώμα για την ανταπόκρισή του, η οποία είναι το σημαντικότερο στήριγμα της δια ζώσης εκπαίδευσης υπό τις παρούσες συνθήκες και απευθύνει έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να ακολουθήσουν την μεγάλη πλειονότητα της κοινότητας.

Ετέθησαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, εν όψει έκδοσης υπουργικών αποφάσεων, τα σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την ασφαλή μετάβαση στη δια ζώσης εκπαίδευση και διατυπώθηκαν τεκμηριωμένα οι προτεραιότητες για χρηματοδότηση και οι ανάγκες για λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα στηρίξουν τη μετάβαση.

Η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει ταχύτητα η έκδοση της ΚΥΑ που θα διέπει τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Επιπλέον ενημέρωσε τη Σύνοδο για τη διάθεση 400 νέων θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια.

Η Σύνοδος εκφράζει την αισιοδοξία της για την ασφαλή μετάβαση στη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία και καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συστράτευση».

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη του Προεδρείου της Συνόδου Πρυτάνεων:
-Καθ. Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
-Καθ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
-Καθ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος