Δέκα συλλήψεις για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ (video)

Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανεία του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα Πέπτη 30/3. Κατά την επιχείρηση έγιναν δέκα προσαγωγές από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ., οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, δεν υπήρξαν καταστροφές στο κτίριο.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται στην Κρατική Ασφάλεια. Έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές και μέλη απο συλλογικότητες σε ένδειξη συμπαράστασης.

Αυτή την ώρα παραμένουν έξω από την πρυτανεία αστυνομικές δυνάμεις. Επικρατεί ηρεμία.

Δέκα συλλήψεις για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ (video)

Η κατάληψη είχε γίνει πριν από 18 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη με την διοίκηση του πανεπιστημίου να ζητά την «άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα».

Δέκα συλλήψεις για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ (video)

Η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου του Ιδρύματος από έξω-πανεπιστημιακά άτομα και με θεματολογία που δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας.

Η λειτουργία του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος που αφορά σε Διοικητικά θέματα, λειτουργία του Τεχνικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα στη Φοιτητική Μέριμνα, στην Ορκωμοσία των Φοιτητών, στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Ανταλλαγές μεταξύ των Πανεπιστημίων.

Ενεργώντας με θεσμικότητα και σύνεση από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, καταδικάζουμε συνεχώς την ενέργεια αυτή και επιμόνως ζητάμε την άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει τη λεκτική βία και τη στοχοποίηση της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας. Το αίτημα παραίτησης της Προέδρου, η οποία έχει εκλεγεί με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απολύτως απαράδεκτο.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ακαδημαϊκής ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του Πανεπιστημίου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ρεπορτάζ Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος