Εικονικές κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων – Η Bentley των 200.000 ευρώ που τους πρόδωσε

Με δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα διώκονται οι έξι εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα που δήλωνε εικονικές κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων για να εισπράξει αποζημιώσεις. Οι δράστες, μεταξύ των οποίων ένας γνωστός ιατρός και ένας επιχειρηματίας, φέρονται να μεταπωλούσαν τα αυτοκίνητα αφού τα είχαν επανασυναρμολογήσει.

Ο άντρας από τη Βουλγαρία, που περπατά με χαρακτηριστική ψυχραιμία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», έκαψε το κύκλωμα που έστηνε εικονικές κλοπές υπερπολυτελών αυτοκινήτων, με πρωταγωνιστές γνωστό έμπορο αυτοκινήτων και έναν γιατρό.

Το γεγονός ότι κατευθύνθηκε αμέσως προς την Bentley των 200.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάστηκε για να ανοίξει το αυτοκίνητο, κίνησε από την αρχή υποψίες στην Αστυνομία.

«Τα μέλη της σπείρας μετέφεραν το υπερπολυτελές όχημα σε αποθήκη στη Μεταμόρφωση, όπου αφαίρεσαν τα ανταλλακτικά. Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε άλλο σημείο, όπου και τελικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν με τρέιλερ τη Bentley σε ερημική περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπου και τελικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Νωρίτερα είχαν μεταφέρει το αυτοκίνητο σε αποθήκη στην ίδια περιοχή, όπου την αποσυναρμολόγησαν για να πουλήσουν τα ανταλλακτικά. Για το αυτοκίνητο είχε δηλώσει κλοπή γιατρός, μέλος του κυκλώματος, με στόχο να πάρει από την ασφαλιστική εταιρία αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γιώργος Καλλιακμάνης: «Ήταν μία καλοστημένη απάτη σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών, θησαύριζαν μέσω εικονικών κλοπών υπερπολυτελών οχημάτων».

Το κύκλωμα είχε πραγματοποιήσει εικονική κλοπή και μίας Πόρσε με ασφαλιστική κάλυψη ύψους 70.000 ευρώ.

Οι έξι συλληφθέντες πέρασαν το πρωί της Δευτέρας 5/4 το κατώφλι του Εισαγγελέα, με τις κατηγορίες σε βάρος τους να αφορούν στα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης άνω των 120.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Εμμανουήλ Τρούλης, δικηγόρος κατηγορούμενου: «Τα πραγματικά περιστατικά δεν είναι πάντα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, η Ανάκριση είναι αυτή που θα δείξει τι πραγματικά έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση».

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή την Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος