Δ. Αχαΐα: Ανέβηκε η στάθμη του νερού στην Καλογριά – Απεγκλωβίστηκαν άτομα από τα σπίτια τους

Τρία άτομα απεγκλώβισε νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τα σπίτια τους σε Καλόγρια και Μετόχι. Οι δύο γυναίκες και ο άνδρας είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Η καταρρακτώδης βροχή -η οποία συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα- προκάλεσε πολλά προβλήματα στα δυτικά της Αχαΐας, καθώς ανέβηκε η στάθμη του νερού στο Μετόχι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και αγροικίες.

Λόγω του όγκου του νερού οι κάτοικοι δε μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους.  Κινητοποιήθηκε άμεσα και η 6η ΕΜΑΚ ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 οχήματα και 4 άνδρες της πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, ολόκληρη η περιοχή από τον Άραξο μέχρι την παραλία της Καλόγριας έχει μετατραπεί σε λίμνη. Οι αγροτικοί δρόμοι, τα γεφύρια, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και ηλεκτροφωτισμού έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο Δήμος ασκεί κάθε δυνατή παρέμβαση, όπως αναφέρει, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να υπάρξουν αποζημιώσεις για αυτή την κατηγορία των πληγέντων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, αναμένεται εντός της ημέρας να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος