Δροσίζει την Κυριακή – Πτώση θερμοκρασίας ως και 11 βαθμούς

Πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς στην Αττική, κατά 11 βαθμούς στην Κρήτη και κατά 4-5 στη βόρεια Ελλάδα συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες του Σαββάτου, προβλέπει για την Κυριακή το Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων αναμένεται να επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Με τους ανέμους, αναμένεται να υποχωρήσουν πλήρως οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

ΕΜΥ: Πρόγνωση 3-7 ημερών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος