Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία από 00:01 τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, η απεργία – για όλες τις κατηγορίες πλοίων – αρχίζει στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 και λήγει στις 24:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης, οπότε και όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.

Όπως αναφέρει η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της «οι Ναυτεργάτες ορθώνουν το ανάστημά τους και λένε όχι στην προσπάθεια εξάρθρωσης και πλήρους εκμηδενισμού των συλλογικών τους συμβάσεων. Το σύνολο των ναυτεργατών της χώρας συμμετέχει μαζικά στον απεργιακό μας αγώνα και όλοι μαζί δυναμικά δίνουμε τη μόνη απάντηση που ταιριάζει: Όλοι σαν μια γροθιά και μια φωνή στο δίκαιο αγώνα μας, γιατί είναι αγώνας επιβίωσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος