ertnews.gr

Χαρδαλιάς: Το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων

13/11 18:31
Χαρδαλιάς: Το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων

EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, το κλειδί είναι ο περιορισμός των περιττών μετακινήσεων τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης λόγω της πανδημίας.

Υπενθύμισε ότι από σήμερα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και ότι επιτρέπονται μόνο για εργασία, λόγους υγείας και βόλτα κατοικίδιου. Οι μετακινήσεις κατά τις συγκεκριμένες ώρες γίνονται με βεβαίωση εργαζομένου αν η μετακίνηση πραγματοποιείται για λόγους εργασίας ή με αποστολή SMS ή έντυπη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, αν πρόκειται για μετακινήσεις για λόγους υγείας, (με sms με τον κωδικό 1) ή για κίνηση με το κατοικίδιο, (sms με τον κωδικό 6).

Κατά αντιστοιχία, επισήμανε, προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, που θα κλείνουν στις 20:30.

Ανέφερε ότι η παράδοση κατοίκων (delivery) θα επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ, μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται κι η παραλαβή από τα καταστήματα (take away) και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Η κατάσταση παρά την κόπωση απαιτεί πιστή εφαρμογή των μέτρων τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι μένουμε στο σπίτι για να μείνουμε ασφαλείς.

Σχετικό άρθρο: Kορονοϊός: 3.038 νέα κρούσματα – 38 θάνατοι και 336 διασωληνωμένοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version