ertnews.gr

Αυξημένη η έξοδος των κατοίκων της πρωτεύουσας – Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες (video)

16/05 12:15
Κορονοϊός - Μετακινήσεις από νομό σε νομό

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Όπου φύγει φύγει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, καθώς εγκαταλείπουν μαζικά και σήμερα το κλεινόν άστυ. Με αρνητικό self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, χιλιάδες είναι εκείνοι που είτε οδικώς είτε με πλοίο βγήκαν εκτός των τειχών, το πρώτο Σαββατοκύριακο με ελεύθερες μετακινήσεις. Ίδια εικόνα επικρατεί σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Το πρώτο αεροπλάνο από τη Δανία, καταφτάνει στα Χανιά, με 110 τουρίστες που παραδέχονται ότι μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, το μόνο που χρειάζονται είναι… η Ελλάδα.

Στις αποσκευές τους εκτός από καλή διάθεση για όμορφες διακοπές, είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό μοριακό τεστ.

“Η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από την περυσινή. Είμαστε πρώτοι σε ζήτηση στην Γαλλία, υψηλή ζήτηση σε Βρετανία και Γερμανία” δήλωσε ο ΓΓ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Με μουσική και παραδοσιακούς χορούς, ο δήμος της Ρόδου υποδέχτηκε σήμερα το πρωί τους πρώτους τουρίστες που έφτασαν με κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Ρόδου. Οι τουρίστες θα κατευθυνθούν προς την Λίνδο, αλλά δεν θα έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορήσουν μόνοι τους στην αγορά. Μέχρι στιγμής 320 κρουαζιερόπλοια, έχουν προγραμματίσει να προσεγγίσουν το λιμάνι της Ρόδου.

“Αυτό το καλοκαίρι πιστεύουμε να είναι καλύτερο από το περυσινό. Αναμένουμε πολλά κρουαζιερόπλοια ώστε να γίνει επανεκκίνηση τουρισμού στο νησί μας” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Ρόδου, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Τα παραδοσιακά ταβερνάκια άνοιξαν στην Σαντορίνη για τους πρώτους τουρίστες ενώ οι κάτοικοι του νησιού σπεύδουν να χτίσουν το τείχος ανοσίας, στα εμβολιαστικά κέντρα. Ήδη το 50% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε 19 μεγάλα νησιά της χώρας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Νόρα Μολυβιάτη, Νία Αβδελλή, Κατερίνα Μπατζάκη,  Νεκταρία Μανουσουδάκη, Σοφία Θεοδωράκη, Αριστείδης Μιαούλης, Μαρία Σταθοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version