Πέταγμα χαρταετού με άστατο καιρό την Καθαρά Δευτέρα

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή 14/03 με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ την Καθαρά Δευτέρα εκτός από τον άστατο καιρό, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, δημιουργώντας προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-03-2021
Λίγες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-03-2021 (ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στη Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα που πιθανώς πρόσκαιρα στα δυτικά να είναι κατά τόπους έντονα, από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι μετά το
μεσημέρι στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 16-03-2021
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα βόρεια ημιορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-03-2021
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, αρχικά
στα δυτικά και τα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά της
βόρειας χώρας. Τη νύχτα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν ανατολική νησιωτική χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 5 με 7, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος