ertnews.gr

Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ (vid)

18/12 15:27
Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ (vid)

Ενα 48ωρο πριν τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, νέος κύκλος αντιπαράθεσεων έχει πυροδοτηθεί από αναφορές συνεργατών του Κώστα Καραμανλή για τις σχέσεις του με τον Α. Τσίπρα.

Τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Γ. Πλακιωτάκης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία να καθίσουν το πρωί του Σαββάτου στο ίδιο τραπέζι.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε βέβαιος ότι οι εκλογές της Κυριακής θα στεφθούν από επιτυχία και ότι η ΝΔ θα βγει ενωμένη και δυνατή από τη διαδικασία, ενώ κάλεσε τους φίλους του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή.

Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, απηύθυνε και ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μέσω ανοικτής επιστολής που έστειλε προς τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ.

«Σας καλώ να προσέλθετε με προθυμία, συνευθύνη και αποφασιστικότητα σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, όλοι όσοι πιστεύετε στις αρχές και τις αξίες που εδραίωσε στο πολιτικό μας σύστημα ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει επίσης ότι διεκδικεί τη στήριξη και εμπιστοσύνη τους «σε αυτή την καθοριστική πολιτικά και κρίσιμη εθνικά συγκυρία», για να έχει τη δυνατότητα να δυναμώσει και να ενώσει τη ΝΔ.

Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι επιδίωξη και φιλοδοξία του είναι η μετεξέλιξη της ΝΔ σε σύγχρονο, συλλογικό κόμμα, να αποκαταστήσει τις κοινωνικές συμμαχίες της παράταξης και να την ξανακάνει μεγάλη. «Να αποκαταστήσω την κοινωνική δικαιοσύνη που τραυματίστηκε από ανάλγητες πολιτικές».

«Γνωρίζετε ποιός είμαι, ξέρετε τη διαδρομή μου…», επισημαίνει, κάνοντας αναφορά στη διαδρομή του στη ΝΔ από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ μέχρι σήμερα.

Επίθεση στα συστήματα και τους μηχανισμούς που πασχίζουν να επηρρεάσουν το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, εξαπέλυσε μέσω συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο γραμματεάς της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος υποστήριξε ότι «οι μηχανισμοί και τα συστηματα επιδιώκουν να εμπλέξουν στην εκλογική διαδικασία ακόμα και την προσωπική μου ζωή, ακόμα και την κοπέλα μου. Αυτοί δεν θα κάνουν σε μένα μαθήματα ηθικής» και συμπλήρωσε «Αυτοί που είναι 40 χρόνια στην πολιτική και που βάζουν άλλους μπροστά για να ρίξουν τη λάσπη, είναι αυτοί που έχουν τους μηχανισμούς και τους κινητοποιούν». Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ανέφερε: «Το τι θα γίνει την Κυριακή θα το αποφασίσουν οι νεοδημοκράτες και όχι ο κύριος Παπαμιμίκος, Καραμανλής, Μητσοτάκης, Σαμαράς. Κανένας. Οι ανώνυμοι ψηφοφόροι θα το κρίνουν.”

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής της εταιρείας «Έξυπνα Συστήματα» και η ΝΔ επιφυλάσσεται κατά παντός νομίμου δικαιώματός της μετά την εκλογή του νέου προέδρου.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version