Αλ. Τσίπρας: «Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί, όχι μόνο η κυρία Μέρκελ»

«Δεν θέλουμε να βρούμε μία λύση μόνον για να βρούμε μία λύση, κάτι που θα ήταν πολύ απλό. Θέλουμε να βρεθεί μία βιώσιμη συμφωνία προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση. Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε μία λύση για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της λιτότητας», τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Κλάινε Τσάιτουνγκ», με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αθήνα του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Στην ερώτηση της εφημερίδας για το πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να μην υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές στη διένεξη για το χρέος και η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη αφού κηρύξει χρεοκοπία, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επικίνδυνοι. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτούς τους κινδύνους. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, έως ότου βρεθεί μια έντιμη και δίκαιη λύση, που θα πληροί το κριτήριο της οικονομικής βιωσιμότητας και της κοινωνικής αποδοχής. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Στην επισήμανση-ερώτηση του δημοσιογράφου εάν στο τέλος μαραθώνιων διαπραγματεύσεων αποφασίζει τελικά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας παρατηρεί ότι «η Ευρώπη δεν αποτελείται μόνον από την κυρία Μέρκελ» (σημ. αυτός είναι και ο τίτλος της συνέντευξης του στην «Κλάινε Τσάιτουνγκ») και ότι υπάρχει μία σειρά άλλων αρχηγών κυβερνήσεων στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος