ertnews.gr

14 συλλήψεις τελικά για τα επεισόδια σε Εξάρχεια – Σύνταγμα

09/05 07:45
14 συλλήψεις τελικά για τα επεισόδια σε Εξάρχεια – Σύνταγμα

Από την ένταση που δημιουργήθηκε στο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταπατά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, Αθήνα Κυριακή 8 Μαΐου 2016. Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση και τίθεται προς ψήφιση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε 15 προσαγωγές προχώρησε, συνολικά, η αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος και στα Εξάρχεια, εκ των οποίων οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Από τους συλληφθέντες, που πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, 3 είναι Έλληνες, 4 πολίτες Ιράν, 3 Γαλλίας, 2 Ελβετίας, 1 Αυστρίας και μία Κύπρου.

Στις 10.30 το βράδυ της Κυριακής, ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, που ήταν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετική είδηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την αστυνομική βία στη διαδήλωση στο Σύνταγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version