Eιδήσεις από την ΕΡΤ Πάτρας

Σύντομη ενημέρωση από την Πάτρα.

  • Περισσότερα από 50 πυροβόλα όπλα, δέκα Καλάσνικοφ και χιλιάδες φυσίγγια έχουν κατασχεθεί από την Κρατική Υπηρεσία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε έρευνες τα οποία έφερναν από τη Βουλγαρία και τα διακινούσαν στη χώρα. Οι έρευνες εκτός από Αθήνα, Πάτρα και Πύργο έγιναν και στην Κόρινθο. Περισσότερες από δέκα προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε εκβιασμούς και άλλες έκνομες πράξεις.
  • Η έξοδος από την ευρωζώνη είναι βέβαιο ότι μπορεί να ανατάξει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα, δήλωσεο Παναγιώτης Λαφαζάνης . Προτείνουμε να ανοίξει άμεσα στην κοινωνία και στον ΣΥΡΙΖΑ η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα, πρόσθεσε.
  • Την ανάγκη εκκίνησης συνεδριακής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Γραμματεία χθες το απόγευμα, παράλληλα, διαπίστωσε την ύπαρξη βασικών διαφορών στρατηγικού προσανατολισμού στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Ο Α. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι είναι υποχρέωση όλων να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος και, όπως πρόσθεσε, απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης εν όψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Αριστερά.
  • Η ακύρωση της επαναδρομολόγησης της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και έβγαλε στο δρόμο τους κατοίκους της Σάμης, οι οποίοι χθες το βράδυ πραγματοποιησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία για το θέμα του καραβιού. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή οπότε και θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ακτοπλοικών συγκοινωνιών υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα.
  • Δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού προς ενίσχυση της πρόνοιας περιλαμβάνει η στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επόμενη πενταετία, όπως συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία παρουσιάστηκε η Α’ φάση της μελέτης για την καταγραφή αναγκών της Περιφέρειας.
  • Την αντίθεση τους στη δρομολογούμενη εκποίηση των 14 Περιφερειακών Αερολιμένων εκφράζουν, με ερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τεράστια και αδικαιολόγητη οικονομική ζημία,μεταξύ αυτών και ο Αχαιός Βασίλης Χατζηλάμπρου.
  • Χρηματοδότηση ύψους 9,9 εκατ. ευρώ πρόκειται να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες που έπληξαν και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015.
    Επειτα από συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, συμφωνήθηκε η παραχώρηση για δύο χρόνια (με δυνατότητα παράτασης), μηχανημάτων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να χρησιμοποιηθούν για εργασίες σε διάφορα σημεία της πόλης.
  • Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Δελφών κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Παπαδούλη, η Προγραμματική Σύμβαση για το Στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του Ελαιώνα της Άμφισσας και των όμορων περιοχών του Δήμου Δελφών». Με ορίζοντα ολοκλήρωσης τεσσάρων (4) μηνών έχει ως στόχο την προστασία και ανάδειξη του Ελαιώνα της Άμφισσας.
  • Στο κέντρο της Πάτρας στη συμβολή των οδών Παντανάσσης και Μαιζώνος αγωγός νερού έσπασε με αποτελεσμα μέχρι να επιδιορθωθεί, να προκάλέσει επί ώρα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
  • Αλλη μια βροχή από πεφταστέρια φθάνει στο αποκορύφωμά της το βράδυ. Πρόκειται για τις Δέλτα Υδροχοΐδες, που κάθε χρόνο είναι ορατές στη Γη, μεταξύ περίπου 12 Ιουλίου και 23 Αυγούστου, Δυστυχώς φέτος το σχεδόν «γεμάτο» φεγγάρι (υπάρχει πανσέληνος στις 31 Ιουλίου) θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό και έτσι η παρατήρηση δεν θα είναι εύκολη. Σε κάθε περίπτωση, η βροχή είναι καλύτερα ορατή από το νότιο ημισφαίριο (όπου βρίσκεται και η Ελλάδα).
  • Επικαιροποιήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας 2015 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος,Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών εκτός από την τελευταία, την «Λίμνη των Κύκνων», που θα γίνει στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο. Το έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα διατίθεται από την Πέμπτη από τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων.
  • Η κορυφαία τραγωδία του Ευριπίδη “Ηλέκτρα” σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, θα συναντήσει το θεατρόφιλο κοινό της Αιγιάλειας την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 9.15 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο.
  • Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει την κωμωδία «Το νησί των σκλάβων »του κλασικού γάλλου συγγραφέα Πιέρ ντε Μαριβώ σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου, στις 21.15 μ.μ. στο θερινό Κινηματογράφο «Ελληνίς» σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου.
  • Χρυσό μετάλλιο για την αθλήτρια από την Βόνιτσα, Ρία Τσανάκα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwon–Do που διεξάγεται στην πόλη Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας.
  • Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση για την Ναυπάκτια Ολυμπιονίκη Ευαγγελία Πλατανιώτη πού πλέον βάζει “πλώρη” για μια ακόμη συμμετοχή και για μια καλή εμφάνιση στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας το 2016 με τα εθνικά χρώματα.
    Πολύ καλή εμφάνιση έκανε το ντουέτο της Ελλάδας με την Ευαγγελία Κουτίδη και την Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος στο πλαίσιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Καζάν της Ρωσίας, παίρνοντας την 8η θέση την κατάταξη.
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στο έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ αναφέρει ότι η θερμοκρασία σταδιακά θα παρουσιάσει άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας έως και την Παρασκευή. Η θερμοκρασία σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα φθάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Το τριήμερο Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό της χώρας και θα αγγίξει τους 37 στα νησιά.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος