Βρετανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπόρις Τζόνσον με Όλαφ Σολτς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς σήμερα το βράδυ για να τον συγχαρεί για τον διορισμό του. Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να εργαστούν για να εμβαθύνουν και να διευρύνουν περαιτέρω τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ:

«Ο πρωθυπουργός και ο καγκελάριος Σολτς υπογράμμισαν τη θεμελιώδη αξία της σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Γερμανίας, η οποία καθοδηγείται από την κοινή παγκόσμια προοπτική των χωρών μας. Συμφώνησαν στη σημασία της εταιρικής σχέσης σε τομείς όπως η εξωτερική πολιτική, η κλιματική αλλαγή και το εμπόριο.

Και οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να εργαστούν για να εμβαθύνουν και να διευρύνουν περαιτέρω τη σχέση. Οι ηγέτες συζήτησαν μια σειρά από διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας κατάστασης στα σύνορα της Ουκρανίας. Συμφώνησαν στη σημασία της συνεργασίας με τη Ρωσία για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω επιθετικότητας.

Ενημερώθηκαν επίσης μεταξύ τους για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον στις  χώρες τους.

Ο Πρωθυπουργός και ο Καγκελάριος Σολτς καλωσόρισαν την ευκαιρία που προσφέρει η γερμανική Προεδρία της G7 το 2022 για αξιοποίηση της προόδου που σημειώθηκε υπό την Προεδρία του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που αποδίδει στην επίλυση των πολύ πραγματικών ζητημάτων που προκαλούνται από την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας. Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ήταν σημαντικό να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά προσωπικά με την πρώτη ευκαιρία».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος