ertnews.gr

Βρετανία: Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από τον Μάρτιο-Αποκλείει η κυβέρνηση Lockdown ή άλλους περιορισμούς

20/10 10:20
Βρετανία: Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από τον Μάρτιο-Αποκλείει η κυβέρνηση Lockdown ή άλλους περιορισμούς

(AP Photo/Alberto Pezzali)

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αποκλείει το ενδεχόμενο ενός λοκντάουν ή «περαιτέρω περιορισμούς» αυτό το χειμώνα, παρά την έκκληση των επικεφαλής του NHS σε υπουργούς να επιβάλουν μέτρα που αφορούν στο «Σχέδιο Β» καθώς τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα καλπάζουν και ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται σε ανησυχητικά επίπεδα αγγίζοντας τα επίπεδα του Μαρτίου και ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό  ανήλθε στους 148.629.

Η Συνομοσπονδία του NHS προέτρεψε τους υπουργούς να εφαρμόσουν την εφεδρική στρατηγική-συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς υποχρεωτικών καλυμμάτων προσώπου σε δημόσιους χώρους και ζητώντας από τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Ωστόσο, ο υπουργός επιχειρήσεων Κουάσι Κουαρτένγκ δήλωσε στο sky news ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να επαναφέρει τους περιορισμούς

Οι ειδικοί φοβούνται ότι τα κρούσματα και οι εισαγωγές στο νοσοκομεία θα αυξηθούν σε ηλικιωμένους, φέτος το χειμώνα, καθώς η προστασία εξαντλείται από τα εμβόλια που είχαν πριν από έξι μήνες.

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν επίσης ότι μια νέα υπο-παραλλαγή του στελέχους Δέλτα, που ονομάζεται AY.4.2, κερδίζει έδαφος και μπορεί να είναι 15 % πιο μολυσματική.

Η Δέλτα plus, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times, αφορά στο 6% των νέων περιστατικών κορονοϊού που έχουν αναλυθεί γενετικά και δείχνουν ότι οφείλονται στη νέα αυτή μετάλλαξη

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ήδη παραδεχτεί ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος . Οι ημερήσιοι θάνατοι του Ηνωμένου Βασιλείου από Covid έφτασαν το υψηλότερο επίπεδο των 7 μηνών (223) και τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 13% σε μια εβδομάδα σε 43.738

Επιπλέον η χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης προχωρά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς . Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι που πληρούν τις προϋποθέσεις δεν την έχουν κάνει ενώ στους οίκους φροντίδας μόλις ένας στους τρεις κατοίκους έχει λάβει την τρίτη δόση.

Ανησυχητική είναι και η εικόνα στα σχόλια της χώρας .Το Υπουργείο Παιδείας υπολόγισε ότι το 2,6 % όλων των μαθητών-περίπου 209.000 παιδιά-δεν παρακολούθησαν το μάθημα στα σχολεία την περασμένη εβδομάδα για λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version