Βρετανία: Μητέρα οδήγησε μέχρι την Ιταλία για να εμβολιάσει την 9χρονη κόρη της

Από το Μεϊνστόουν του Κεντ, στη Βρετανία, μέχρι το Μιλάνο της Ιταλίας ταξίδεψε με την 9χρονη κόρη της μια μητέρα, με σκοπό της να την εμβολιάσει κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC η Άλις Κολούμπο κατευθύνθηκε προς το Μιλάνο, επειδή η κόρη της έχει ιταλική υπηκοότητα. Όπως εξήγησε, προχώρησε σε αυτή την απόφαση για να προστατεύσει «το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο». Η ίδια οδήγησε με την κόρη της μια απόσταση 1.126 χιλιομέτρων.

«Γιατί να μην προστατέψω το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο για μένα, κόρη μου, αντί να διακινδυνεύσω να γυρίσει σε μένα σε πέντε, 10 – 15 χρόνια, να μου πει “μαμά, εγώ έχω προβλήματα με την καρδιά, έχω προβλήματα με τον εγκέφαλο, έχω προβλήματα με τους πνεύμονες, γιατί δεν κάνατε ό,τι μπορούσατε εκείνη τη στιγμή για να με προστατέψετε;”» είπε η ίδια.

Οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν 13 ώρες οδικώς προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος συνύπαρξης με άλλους επιβάτες σε αεροπλάνα και αεροδρόμια. Όπως εξήγησε, θα ήθελε να δει στο Ηνωμένο Βασίλειο να δίνεται το εμβόλιο και σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

«Λυπάμαι απίστευτα για όλους εκείνους τους άλλους γονείς που συμμερίζονται την άποψή μου και θα ήθελαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους», σημειώνει.

Ηνωμένο Βασίλειο και εμβολιασμοί σε παιδιά

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον εμβολιασμό για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα ανακοινωθούν σύντομα, μετά την εξέταση επιπλέον δεδομένων, ωστόσο η πλειοψηφία των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας διατρέχει λιγότερο κίνδυνο να αρρωστήσει σοβαρά λόγω κορονοϊού.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος