Βρετανία – Λίβερπουλ: Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την έκρηξη έξω από νοσοκομείο

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στο Λίβερπουλ με έντονη παρουσία στους δρόμους, καθώς αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν την έκρηξη αυτοκινήτου έξω από γυναικολογικό νοσοκομείο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη ενός.

Τρεις άνδρες ηλικίας 29, 26 και 21 ετών – συνελήφθησαν βάσει του νόμου περί τρομοκρατίας στην περιοχή του Κένσινγκτον της πόλης, σε σχέση με την έκρηξη σε ταξί την Κυριακή (Remembrance Day) μέρα μνήμης που είναι μια από τις πιο σημαντικές επετείους της Μεγάλης Βρετανίας για τους πεσόντες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις ανακοινώσεις της τοπικής αστυνομίας ο άνδρας επιβάτης του αυτοκινήτου δηλώθηκε νεκρός στο σημείο και δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί επίσημα.

Ο οδηγός, επίσης άνδρας, τραυματίστηκε στο σημείο και παραμένει στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση. «Οι ντετέκτιβ της Αντιτρομοκρατικής Αστυνομίας North West συνεχίζουν να διατηρούν ανοιχτό το ενδεχόμενο σε σχέση με την αιτία της έκρηξης και συνεργάζονται στενά με τους συναδέλφους της αστυνομίας του Μερσεσάιντ καθώς η έρευνα συνεχίζεται» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Στο Γυναικολογικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ οι επισκέψεις είναι περιορισμένες μέχρι νεωτέρας, με τους ασθενείς να οδηγούνται σε άλλα νοσοκομεία όπου είναι δυνατόν.

Η δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζόαν Άντερσον, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ανησυχητικό». Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ επισήμανε ότι «ενημερωνόταν τακτικά» για το «φοβερό αυτό περιστατικό».
Η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν τι συνέβη και είναι σωστό να τους δοθεί ο χρόνος και ο χώρος να το κάνουν», πρόσθεσε.

Ανταπόκριση – Λονδίνο Νατάσα Κατζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος