Βρετανία: Υποχώρησε ο Κάμερον κι εξαγγέλει υποδοχή προσφύγων από Συρία

Χιλιάδες Βρετανοί ετοιμάζονται για δυναμική πορεία αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ η εφημερίδα Independent διακήρυξε ότι “νίκησαν” οι 250.000 πολίτες που υπέγραψαν το αίτημα για “Καλωσόρισμα Προσφύγων”, το οποίο δημοσιεύτηκε προχθές στην βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον υποχώρησε τόσο στις πιέσεις τόσο της βρετανικής κοινής γνώμης όσο και του συμμάχου του, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ υπέρ της δίκαιης κατανομής προσφύγων ανά την ΕΕ και πλέον είναι θέμα ωρών να ανακοινώσει σχέδια για υποδοχή Σύριων προσφύγων .

Οπως διευκρινίζουν αναλυτές του BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένους αριθμούς αλλά να κινηθεί σε σχήμα απευθείας «μεταφοράς» προσφύγων από τους καταυλισμούς του ΟΗΕ στις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία.

Κατηγορηματικά αντίθετη παραμένει ωστόσο η Βρετανία στην μετεγκατάσταση προσφύγων που βρίσκονται ήδη σε χώρες της ΕΕ αλλά και στην υποδοχή προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν τη Μάγχη από το γαλλικό Καλαί.

Μπορεί να δήλωσε «συγκινημένος» από την εικόνα του νεκρού τρίχρονου παιδιού στις ακτές της Αλικαρνασσού, ωστόσο ο Κάμερον επαναλαμβάνει ρητά πως “η ΕΕ απέτυχε στην μεταναστευτική της πολιτική και πως η υποδοχή προσφύγων δεν αποτελεί απάντηση γιατί ενθαρρύνει τα δίκτυα διακινητών“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος