Βρετανία: Εμπλοκή του στρατού στη διανομή καυσίμων σε όλη τη χώρα

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

 Διακόσιοι Βρετανοί στρατιώτες, εκ των οποίων οι μισοί οδηγοί βυτιοφόρων, βγαίνουν σήμερα στο δρόμο στο πλαίσιο της επιχείρησης Escalin, για να παραδώσουν καύσιμα στα προάστια σε όλη τη χώρα.

Περισσότεροι από τους μισούς από εκείνους που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση για την παράδοση καυσίμων, αναπτύσσονται σε τερματικούς σταθμούς που εξυπηρετούν το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία, αποδεικνύοντας ότι ο τομέας κατανέμει οδηγούς στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο κυρίως στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά.

Στο Λονδίνο και στα Νοτιοανατολικά, στο 22% των πρατηρίων είχαν εξαντληθεί τα καύσιμα και το 60% διέθεταν και τις δύο κατηγορίες καυσίμων.

Συνολικά, το 17% των πρατηρίων βενζίνης δεν είχαν αποθέματα στο Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή, ενώ το 67% είχε και τις δύο κατηγορίες καυσίμων διαθέσιμες, .

Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Βενζίνης δήλωσε ότι μια έρευνα που έγινε από τον οργανισμό του το Σάββατο αποκάλυψε ότι ένας στους πέντε πρατηριούχους, δεν έχει καύσιμα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την ανατροπή του καθεστώτος έκτακτης βίζας, καθώς το παρέτεινε κατά δύο μήνες, για σχεδόν 5.000 ξένους οδηγούς μεταφοράς τροφίμων. Οι θεωρήσεις επρόκειτο να λήξουν στις 24 Δεκεμβρίου, όμως παρατάθηκαν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Επιπλέον ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παρευρέθηκε την ημέρα έναρξης του συνεδρίου του συντηρητικού κόμματος στο Μάντσεστερ την Κυριακή, αρνήθηκε επανειλημμένα να αποκλείσει τις ελλείψεις στην ευρύτερη οικονομία εν όψει των Χριστουγέννων, ακόμη και αν υποστήριξε ότι η κρίση «υποχωρούσε» και ότι ο στρατός αναπτύχθηκε ως “μέτρο πρόληψης “.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η χώρα διανύει μια «περίοδο προσαρμογής» μετά το Brexit, καθώς έχει σταματήσει την προσφορά εργατικού δυναμικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος