Βρετανοί γιατροί θέλουν να διατηρηθούν ορισμένα μέτρα κατά του κορονοϊού και μετά τη 19η Ιουλίου

Η Αγγλία θα έπρεπε να διατηρήσει ορισμένα μέτρα κατά του νέου κορονοϊού πέραν της 19ης Ιουλίου, όταν οι περισσότεροι εναπομείναντες περιορισμοί αναμένεται να αρθούν, προκειμένου να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς της νόσου, προειδοποίησε σήμερα ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε την περασμένη Δευτέρα ότι οι περισσότεροι περιορισμοί στην Αγγλία θα λήξουν στις 19 Ιουλίου, την «Ημέρα της Ελευθερίας», όπως την έχουν ονομάσει.

Εντούτοις, την Πέμπτη είπε ότι οι Βρετανοί πολίτες ενδέχεται να πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν κάποιες προφυλάξεις, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος θέλει, μεταξύ άλλων, οι πολίτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες, μετά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, με 27.125 μολύνσεις χθες Παρασκευή.

«Αυτά τα δεδομένα σε συνδυασμό με κάποιες αυξήσεις στις νοσηλείες υποδεικνύουν ότι θα ήταν λάθος από πλευράς δημοσίου υγειονομικού συμφέροντος στις 19 Ιουλίου να αρθούν όλοι οι περιορισμοί? ή να δοθεί στους πολίτες η προσδοκία ότι θα έχουμε μια κοινωνία, όπως πριν από την Covid, όπου κανείς δεν θα χρειάζεται να λαμβάνει κανένα μέτρο για να αποφευχθεί η εξάπλωση», είπε στο Sky News σήμερα, ο Τσαάντ Ναγκπάουλ, πρόεδρος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου.

Α.Σ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος