Βραζιλία: Ολόκληρη πόλη στην έρευνά της για τον κορονοϊό θα εμβολιάσει η Pfizer

Η πόλη Τολέδο στη Βραζιλία, με πληθυσμό 143.000 κατοίκων επελέγη από την Pfizer για εμβολιασμό όλων των κατοίκων, στο πλαίσιο έρευνας για τον κορονοϊό.
Ειδικότερα, η εταιρεία σκοπεύει να μελετήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της κορονοϊού εμβολιάζοντας ολόκληρο τον πληθυσμό άνω των 12 ετών στην πόλη, της νοτίου Βραζιλίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εν λόγω έρευνα θα γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό Εμβολιαστικό Πρόγραμμα της Βραζιλίας, τις τοπικές αρχές, ένα νοσοκομείο και ένα πανεπιστήμιο.

Αυτό που επιχειρείται είναι να μελετηθεί η μετάδοση του νέου κορωνοϊού σε ένα «σενάριο της πραγματικής ζωής», αφότου ο πληθυσμός θα έχει εμβολιαστεί.

«Η πρωτοβουλία είναι η πρώτη και η μοναδική του είδους της, που θα αναληφθεί σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία σε μια αναπτυσσόμενη χώρα», τόνισε η Pfizer.

«Εδώ, πιστεύουμε στην επιστήμη και λυπόμαστε για τους σχεδόν 600.000 θανάτους από την Covid-19 στη Βραζιλία», είπε σχετικά ο δήμαρχος του Τολέδο Μπέτο Λουνίτι, σε συνέντευξη τύπου.

Πάντως, παρόμοια έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Butantan, ένα από τα κορυφαία κέντρα έρευνας στον τομέα της βιοιατρικής στη Βραζιλία, στη μικρότερη πόλη Σερανά, στην πολιτεία του Σάο Πάολο, προκειμένου να μελετηθεί το εμβόλιο CoronaVac της κινεζικής Sinovac.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος