Βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Μπανγκόκ- Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (vid)

Τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε κοντά σε Ινδουιστικό ναό σε κεντρική διασταύρωση της Μπαγκονγκ και που σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ταϊλάνδης, προκλήθηκε από βόμβα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για βόμβα, αλλά δεν μπορώ να πω τί είδους, διεξάγουμε έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πράουτ Ταβονσίρι.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκλήθηκε από παγιδευμένο μοτοποδήλατο.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης αντιμετωπίζουν τελευταία μια εξέγερση μουσουλμανικών ομάδων, οι οποίοι ωστόσο σπάνια εξαπολύουν επιθέσεις εκτός της περιοχής του Μαλάι, όπου βρίσκεται κυρίως η βάση τους.

Η έκρηξη στο ιερό Εράουαν σημειώθηκε σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της πόλης όπου βρίσκονται πολλά από τα κορυφαία ξενοδοχεία , εμπορικά κέντρα και που αποτελεί το κέντρο επίσκεψης πολλών τουριστών από την ανατολική Ασία, αλλά και εργαζομένων Ταϊλανδών.

Το επισκέπτονται επίσης πολλοί Ταϊλανδοί ινδουιστές.

Μια αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι είδε ανθρώπινα μέλη ενώ ένας στρατιώτης διέταξε τους περαστικούς να απομακρυνθούν από το χώρο καθώς οι πυροτεχνουργοί έψαχναν μήπως υπήρχε και δεύτερη βόμβα στον ναό.

Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης Πραβίτ Βονγκσούβαν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι στόχος των δραστών ήταν «να καταστρέψουν την οικονομία και τον τουρισμό επειδή το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στην καρδιά της τουριστικής συνοικίας» της πρωτεύουσας. «Ήταν μια βόμβα ΤΝΤ (…) αυτοί που το έκαναν στόχευαν τους αλλοδαπούς για να πλήξουν τον τουρισμό και την οικονομία», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Φωτογραφίας: Bangkok Post

Πηγή βίντεο: The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος