Βιετνάμ: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού – Nέα μέτρα σε 16 νότιες επαρχίες από Δευτέρα

Το Βιετνάμ θα επιβάλλει περιορισμούς στις μετακινήσεις σε 16 νότιες επαρχίες και για δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα, καθώς η ασιατική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο μέχρι τώρα ξέσπασμα της COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το Βιετνάμ κατόρθωσε να κρατήσει σε σχετικό χαμηλό επίπεδο τον αριθμό των κρουσμάτων, μέσω της διεξαγωγής μαζικών και στοχευμένων διαγνωστικών τεστ, αλλά και της λεπτομερούς ιχνηλάτησης των επαφών, όπως και της διεξαγωγής ελέγχων στα σύνορα, αλλά και της επιβολής μέτρων καραντίνας.

Ωστόσο, ο εντοπισμός νέων συρροών μολύνσεων κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, έχει κλιμακώσει την ανησυχία μεταξύ των αξιωματούχων του τομέα της υγείας.

«Το ξέσπασμα που αντιμετωπίζουμε τώρα, γίνεται πιο πολύπλοκο» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση, προσθέτοντας: «Οι περιορισμοί επιβάλλονται για την προστασία της υγείας των ανθρώπων».

Το Βιετνάμ ανέφερε σήμερα 3.718 νέα περιστατικά μολύνσεων. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων και για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με περισσότερα από 3.000 κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος