Βέλγιο: Θετικοί στον κορονοϊό οι μισοί ηλικιωμένοι σε κέντρο φροντίδας – Με ήπια συμπτώματα, είχαν εμβολιαστεί

Βρυξέλλες/Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Θετικοί στον κορονοϊό και συγκεκριμένα στην ινδική μετάλλαξη έχουν βρεθεί σχεδόν οι μισοί από τους φιλοξενούμενους κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στην πόλη Νιβέλ, στη Βαλλονία, ενώ μέλη του προσωπικού έχουν νοσήσει από την βρετανική παραλλαγή, αναφέρει το RTBF κάνοντας λόγο για «ανησυχητική κατάσταση, η οποία όμως παραμένει υπό έλεγχο».

Ωστόσο, θετικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι το 98% των ηλικιωμένων έχουν εμβολιαστεί όπως εξηγεί η Πρόεδρος του Δημόσιου Κέντρου Κοινωνικής Δράσης της Νιβέλ, Κολέτ Ντελμότ, η οποία υπογραμμίζει ότι «τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια: πονοκέφαλοι ή πεπτικά συμπτώματα. Τα πάνε καλά».
Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι αλήθεια ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί. Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς», προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση. Η κα Ντελμότ ανέφερε ότι πιθανόν να υπήρξε κάποια χαλάρωση από την πλευρά των οικογενειών που επισκέφθηκαν τους συγγενείς τους και γι’ αυτό σημειώθηκε έξαρση κρουσμάτων.

Το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων προχώρησε στην απαγόρευση πραγματοποίησης οποιασδήποτε κοινής δραστηριότητας, καθώς και των επισκέψεων, ενώ τα γεύματα σερβίρονται στα δωμάτια.
Την ερχόμενη Πέμπτη θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος