Τουρισμός: Νέες πτήσεις με υδροπλάνα μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας από την άνοιξη του 2022

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Πριν από λίγες μέρες ο Ιταλός Υπουργός Τουρισμού κ. Massimo Garavaglia παρουσίασε την επανεκκίνηση των πτήσεων με υδροπλάνα για τουριστικές συνδέσεις σε μικρούς προορισμούς. 

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται στα πλαίσια της γέννησης του Ιταλικού κυκλώματος υδατοδρομίων ‘Idroscali Storici’, μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Ένωσης Ναυτιλιακής Αεροπορίας που στοχεύει στην ανάκτηση τουλάχιστον τριάντα ιστορικών υδατοδρομίων που βρίσκονται σε όλη την Ιταλική επικράτεια. Πράγματι, από τις αρχές του 1900 και μέχρι τις δεκαετίες του ‘30-’40, πολλές ήταν οι Ιταλικές πόλεις που πραγματοποιούσαν πτήσεις με υδροπλάνα.

Ο κλάδος του τουρισμού φαίνεται πως μπορεί να ευνοηθεί αρκετά από την εν λόγω πρωτοβουλία, όπως δήλωσε στο Foggia Today ο Attilio Caroli Caputo, διευθυντής του Ομίλου Caroli Hotels on the sea: “Οι συνδέσεις με υδροπλάνα, στην Απουλία αλλά και σε όλη την Ιταλία, θα μπορούσαν σίγουρα να αυξήσουν τον αριθμό των αφίξεων τουριστών από την Ιταλία και το εξωτερικό” εφόσον “οι μεταφορές είναι πιο γρήγορες και πιο ευχάριστες και επίσης εξασφαλίζει χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις”.
Πρόκειται για μια νέα μορφή βιώσιμου τουρισμού που επίσης μπορεί να συμπεριλάβει μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, αλλά και εκπαιδευτικές πτήσεις.

Ενώ λοιπόν η Ιταλία ξεκινά αυτό το εσωτερικό δίκτυο, παράλληλα ξεκινούν και τα πρωτόκολλα με πόλεις και Ελληνικές τοποθεσίες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα, από την Manfredonia της Απουλίας σύντομα θα ξεκινήσουν δοκιμαστικές πτήσεις με υδροπλάνα για συνδέσεις με Ελληνικούς προορισμούς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Ελλάδας-Ιταλίας «SWAN» (Sustainable Water Aerodrome Network), στο οποίο συμμετέχουν Δήμοι και φορείς των δύο χωρών στα πλαίσια των υδροτουριστικών συνδέσεων μεταξύ της Απουλίας και Ελληνικών νησιών. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι Δήμοι Απουλίας του Nardó, της Gallipoli και του Taranto, ενώ από Ελληνική πλευρά, βρίσκονται τα νησιά Κέρκυρα, Παξοί, Ερεικούσα, Μαθράκι και Οθωνοί. 

Αναμένεται η πιστοποίηση και στη συνέχεια η κατασκευή εννέα υδρολιμένων σε Ελλάδα και Ιταλία, με τους σχετικούς μίνι τερματικούς σταθμούς. Η υπηρεσία τουριστικής σύνδεσης Ιταλίας-Ελλάδας του προγράμματος «SWAN» αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από την άνοιξη-καλοκαίρι του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος