ertnews.gr

Τουρκία: “Βολές” Τζο Μπάιντεν κατά του περιορισμού των ατομικών ελευθεριών από την κυβέρνηση

22/01 18:11
Τουρκία: “Βολές” Τζο Μπάιντεν κατά του περιορισμού των ατομικών ελευθεριών από την κυβέρνηση

epa05118806 US Vice President Joe Biden (2-L), his wife Jill Biden (3-L), his grand-daughter Naomi Biden (L) and his son-in-law Howard Krein (4-L) are about to place flowers for victims at the site of a suicide bomb attack in the Sultanahmet old city district, during his visit in Istanbul, Turkey 22 January 2016. Biden is in Turkey for a two day visit and is scheduled to meet both, Turkish president Recep Tayyip Erdogan and Prime Minister Ahmet Davutoglu. EPA/SEADAT SUNA / POOL

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα στη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία ότι ο εκφοβισμός των μέσων ενημέρωσης, ο περιορισμός της ελευθερίας στο Ίντερνετ και οι κατηγορίες για προδοσία σε βάρος ακαδημαϊκών δεν δίνουν το καλό παράδειγμα στη Μέση Ανατολή.

“Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να εκφράσεις την άποψή σου και να επικρίνεις μια πολιτική… τότε η χώρα σου στερείται ευκαιριών”, συνέχισε ο αμερικανός αντιπρόεδρος ενώπιον έξι Τούρκων πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

“Αυτές δεν είναι ιδέες νέες για τον λαό της Τουρκίας, περιλαμβάνονται στο σύνταγμά σας”, συνέχισε. “Θέλουμε η Τουρκία να δώσει σ’ όλη την περιοχή ένα ισχυρό παράδειγμα του τι σημαίνει ενεργός δημοκρατία”.

Από την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρεται με δριμύτητα εναντίον περισσοτέρων από 1.000 Τούρκων διανοουμένων που υπέγραψαν μια διακήρυξη στην οποία καταγγέλλονται οι “σφαγές” που διαπράχθηκαν από τον στρατό εναντίον αμάχων στη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Εναντίον των διανοουμένων αυτών έχουν εξαπολυθεί δικαστικές διώξεις και πειθαρχικές έρευνες, προκαλώντας σάλο στην Τουρκία και το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version