ertnews.gr

“Τον Ιούλιο η εκλογή προέδρου – προέχει η Ελλάδα”

17/06 15:42
“Τον Ιούλιο η εκλογή προέδρου – προέχει η Ελλάδα”

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Η επιλογή του επόμενου προέδρου της ευρωζώνης θα γίνει τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο νυν κάτοχος του αξιώματος, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, την παραμονή μίας συνόδου των υπουργών Οικονομικών των 19.

“Θέλω να προτείνω στο Eurogroup να προχωρήσει στην εκλογή του προέδρου του τον Ιούλιο. Η Ελλάδα απαιτεί όλη την προσοχή”, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντάισελμπλουμ. Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να διεξαχθεί αύριο στο Λουξεμβούργο.

Εκτός από τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του, τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup διεκδικεί και ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος.

Οι δύο άνδρες δημοσιοποίησαν χθες τις επιστολές της υποψηφιότητάς τους ενόψει μίας συζήτησης που θα διεξαχθεί αύριο στο Eurogroup και η οποία θα μπορούσε να καταλήξει άμεσα σε μία ψηφοφορία. Η επόμενη σύνοδος του Eurogroup προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 13 Ιουλίου.

“Πολύ μικρή η πιθανότητα συμφωνίας την Πέμπτη”

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε σήμερα πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης παραμένουν αντίθετοι σε μία διαγραφή του ελληνικού χρέους, μία επιλογή που εξετάσθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πάντως πως η πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη είναι “πολύ μικρή”.

«Εάν δεν έρθουν, δεν μπορούμε να τους αξιολογήσουμε» είπε, προσθέτοντας ότι ο στόχος των διαπραγματεύσεων συνεχίζει να είναι «η παραμονή της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version