Το ζεύγος Μπάιντεν τίμησε τα θύματα της σφαγής του Μπάφαλο – Λευκά λουλούδια κι ένας σταυρός

Μια αγκαλιά λευκά λουλούδια και ένας σταυρός… Το προεδρικό ζεύγος τίμησε σήμερα τα θύματα του Μπάφαλο όπου δέκα Αφροαμερικανοί έπεσαν νεκροί το Σάββατο, όταν ένας 18χρονος άνοιξε πυρ σε μια βίαιη επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα.

Λίγο μετά την άφιξή τους στην πόλη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ πήγαν κοντά στο σουπερμάρκετ Tops, όπου σημειώθηκε μια από τις χειρότερες ρατσιστικές επιθέσεις στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Κάτω από τον καυτό ήλιο, μέσα σε απόλυτη σιωπή που τη διέκοπτε μόνο ο άνεμος και τα κλικ των φωτογραφικών μηχανών, προχώρησαν κατόπιν στον χώρο, στη ρίζα ενός δέντρου, όπου οι κάτοικοι έχουν αφήσει λουλούδια, σημειώματα και αναμμένα κεριά.

Το ζεύγος Μπάιντεν τίμησε τα θύματα της σφαγής του Μπάφαλο – Λευκά λουλούδια κι ένας σταυρός

Η Τζιλ Μπάιντεν κατέθεσε ένα τεράστιο μπουκέτο με άσπρα λουλούδια. Ο Τζο, αφού έβγαλε τα γυαλιά ηλίου που φορούσε, έκανε τον σταυρό του.

Το προεδρικό ζεύγος θα συναντηθεί με συγγενείς των θυμάτων, μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και με τοπικούς αξιωματούχους ενώ γύρω στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) ο Μπάιντεν θα εκφωνήσει μια ομιλία.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο 79χρονος πρόεδρος θέλει να μιλήσει για τη σφαγή «για αυτό που είναι: τρομοκρατία που υποκινείται από μια διεστραμμένη ιδεολογία μίσους, μια ιδεολογία που ξεσκίζει την ψυχή της χώρας». Η επίθεση αυτή υπενθυμίζει όμως ότι ο Μπάιντεν, που εξελέγη φέρνοντας ένα μήνυμα ενότητας, δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να κατευνάσει μια Αμερική που υποσκάπτεται από το φυλετικό μίσος και τη βία των πυροβόλων όπλων.

Ο πρόεδρος, αν και γνωρίζει ότι το κόμμα του δεν διαθέτει επαρκή πλειοψηφία, θέλει να καλέσει το Κογκρέσο «να δράσει ώστε τα πολεμικά όπλα να μην κυκλοφορούν στους δρόμους μας» και «να μην βρεθούν στα χέρια εγκληματιών ή ανθρώπων που πάσχουν από σοβαρές ψυχικές διαταραχές».

Ο Μπάιντεν έχει ζητήσει εδώ και πολύ καιρό να απαγορευτούν τα επιθετικά όπλα, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε την Κυριακή στο Μπάφαλο. Σε μια τέτοια απαγόρευση προχώρησε η Νέα Ζηλανδία μετά τη ρατσιστική επίθεση στα τεμένη του Κράιστσερτς, το 2019, μια σφαγή από την οποία εμπνεύστηκε ο δράστης του Μπάφαλο, ο 18χρονος Πέιτον Τζέντρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος