Το «σύνδρομο του ξεχασμένου παιδιού»: Ειδικοί προσπαθούν να πείσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να λάβουν μέτρα

Έξω από το νοσοκομείο στο Πιουάλουπ της πολιτείας Ουάσιγκτον, μωρό 11 μηνών βρήκε αγωνιώδη θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο. Η θετή μητέρα του το ξέχασε και πήγε στη δουλειά της. Είχαν περάσει εννέα ολόκληρες ώρες από την ώρα που το είχε αφήσει .

Λίγες ώρες αργότερα στη Φλόριντα άλλο ένα μωρό, επίσης 11 μηνών, πέθανε στο αμάξι των γονιών του. Είχαν πάει στην εκκλησία και το άφησαν για τρεις ώρες στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο. 

Τρεις μέρες πριν άλλα δύο παιδιά 2 και 4 ετών είχαν βρεθεί αναίσθητα στο αμάξι των γονιών τους έξω από το σπίτι τους στο Χιούστον του Τέξας. 

Αμερικανοί επιστήμονες κάνουν λόγο για το σύνδρομο του ξεχασμένου παιδιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς από βιασύνη και άγχος ξεχνούν ότι έχουν το παιδί τους στο αυτοκίνητο.

Ειδικοί προσπαθούν να πείσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να λάβουν μέτρα. Και συμβουλεύουν τους  γονείς να ανοίγουν τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου όταν παρκάρουν, να τοποθετούν ένα αντικείμενο που τους είναι απαραίτητο, όπως την τσάντα τους.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο, πάντως, που μόνο σπάνιο δεν είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2022 οι θάνατοι παιδιών μέσα σε αυτοκίνητα ανήλθαν στους 33. Ενώ το 2018 και το 2019 ήταν οι χειρότερες χρονιές καθώς καταγράφηκε το ρεκόρ των 55 και 53 θανάτων αντίστοιχα.

Από το 1990 μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ έχουν θρηνήσει τουλάχιστον 1.000 παιδιά από θερμοπληξία μέσα σε οχήματα, ενώ το 56% των τραγικών περιστατικών συνέβη γιατί οι γονείς τα… ξέχασαν! 

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος