Τηλεφωνική συνομιλία βασιλιά Σαλμάν – Μπάιντεν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν, συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελιάς

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας, τόνισαν την ιστορική στρατηγική σχέση μεταξύ του Βασιλείου της ΣΑ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τη σημασία της ενίσχυσης της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και τον κόσμο.

Ο Σαουδάραβας μονάρχης τόνισε τη σημασία της συνέχισης και της ενίσχυσης της κοινής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της, επαινώντας τη δέσμευση της Ουάσιγκτον στο Βασίλειο να υπερασπιστεί τα εδάφη του και να προστατεύσει τους πολίτες του και τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με το να στέκεται στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας.

Η Αραβία και η διασφάλιση ότι χρειάζεται για την ενίσχυση της άμυνάς της και την ενίσχυση τις κοινές προσπάθειες για να διατηρήσει την ασφάλειά της και την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Ο βασιλιάς Σαλμάν έδειξε την υποστήριξη του Βασιλείου στις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποτρέψει το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικού όπλου και την ανάγκη για κοινή δράση για την αντιμετώπιση των καταστροφικών δραστηριοτήτων των όπλων του Ιράν στην περιοχή, τονίζοντας ταυτόχρονα την προθυμία του Ριάντ να εξαλείψει όλες τις αιτίες κλιμάκωση στην περιοχή και να συνεχιστεί ο διάλογος.

Ο Σαουδάραβας μονάρχης εξέφρασε επίσης την προθυμία του Βασιλείου να καταλήξει σε μια συνολική πολιτική λύση στην Υεμένη και την προσπάθειά του να επιτύχει ασφάλεια και ανάπτυξη για τον λαό της Υεμένης, αναφερόμενος στις συνεχείς προσπάθειες του Βασιλείου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Υεμένης και την ανοικοδόμηση της Υεμένης.

Όσον αφορά τις αγορές ενέργειας και πετρελαίου, ο βασιλιάς Σαλμάν τόνισε τη σημασία της διατήρησης της ισορροπίας και της σταθερότητας των αγορών πετρελαίου, επισημαίνοντας τον ρόλο της ιστορικής συμφωνίας ΟΠΕΚ Plus σε αυτό και τη σημασία της διατήρησής της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος