Τετραμερής συνάντηση ΥΠΕΞ ΗΠΑ, Ρωσίας, Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας για τη συριακή κρίση

Χωρίς συνολική συμφωνία αλλά με την προοπτική να συνεχίσουν τις επαφές τους, ολοκλήρωσαν την τετραμερή συνάντηση στη Βιέννη, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρωσίας, Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι χαρακτήρισε τη συνάντηση «εποικοδομητική» και «παραγωγική», ενώ σημείωσε ότι αξιωματούχοι από τις τέσσερις χώρες μπορεί να συναντηθούν ξανά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, ανακοίνωσε πως οι τέσσερις χώρες θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται προκειμένου να επιτύχουν μια ειρηνευτική λύση στην Συρία.

Από την πλευρά του, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε περισσότερες χώρες να συμμετέχουν στις συζητήσεις, αναφέροντας ότι η Μόσχα επιθυμεί τη συμμετοχή του Ιράν και της Αιγύπτου.

«Ζητήσαμε οι μελλοντικές επαφές να διεξαχθούν με μια πιο αντιπροσωπευτική μορφή» είπε ο Λαβρόφ μετά τη συνάντηση στη Βιέννη. Νωρίτερα, ο ίδιος δήλωσε -σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24- ότι η Ρωσία και η Ιορδανία συμφώνησαν σε μηχανισμό συντονισμού δράσεων στη Συρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος