Τενερίφη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της μικρής Αννας στον βυθό του Ατλαντικού

Ο 37χρονος Τομάς Χιμένο γνώριζε καλά ότι θα ήταν αδύνατος ο εντοπισμός των δύο δολοφονημένων παιδιών του στον βυθό του Ατλαντικού. Δεν υπολόγιζε όμως ότι η κινητοποίηση των ισπανικών αρχών θα ήταν τόσο μεγάλη ώστε να επιστρατεύσουν σκάφος του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου που τις τελευταίες 18 ημέρες εργάζεται σε 24ωρη βάση για τον εντοπισμό των σορών τόσο του ίδιου όσο και της κόρης του Άννας μόλις ενός έτους.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι την ερχόμενη Πέμπτη το ειδικό σκάφος μελέτης των βυθών “Ανχελες Αλβαρίνιο” θα αποσυρθεί από τις έρευνες αν και είναι γεγονός ότι δεν αποκλείεται να συνεχιστούν όπως έγινε τουλάχιστον δύο φορές ως τώρα στα ανοιχτά της Τενερίφης στα Κανάρια Νησιά.

Ο Τομάς Χιμένο σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία “δολοφόνησε προμελετημένα τις δύο κόρες του με σκοπό να προκαλέσει απάνθρωπο πόνο στην μητέρα τους”. Ειδικότερα στο πόρισμα της, η υπηρεσία επισημαίνει ότι ο Χιμένο στις 27 Απριλίου αφού σκότωσε τις δύο κόρες του (Ολίβια 6 ετών και Άννα 1 έτους) στο σπίτι του, στη συνέχεια τις τοποθέτησε μέσα σε αθλητικούς σάκους και τις μετέφερε τουλάχιστον 3,5 ώρες αργότερα στο ιδιωτικό του σκάφος στο λιμάνι της Τενερίφης . Στα ανοιχτά της θάλασσας τις πέταξε στη θάλασσα δεμένες με αλυσίδα στην άγκυρα του σκάφους με στόχο να προκαλέσει στην πρώην σύζυγό του όχι μόνο αφόρητο πόνο αλλά και να μην επιτρέψει ποτέ να βρουν τα σώματά τους. H Ψυχιατρική υπηρεσία αποδίδει ιστριονικά και ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά και έλλειψη ενσυναίσθησης στον Τομάς Χιμένο.

Όμως οι ασταμάτητες έρευνες επί 45 ημέρες όχι μόνο της ακτοφυλακής αλλά και του σκάφους του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου το οποίο είναι εφοδιασμένο με υπερσύγχρονα συστήματα και ειδικό ρομπότ για την μελέτη των βυθών, κατάφεραν να εντοπίσουν την περασμένη Πέμπτη την άγκυρα και τους δύο αθλητικούς σάκους δεμένους σε αυτήν και να ανασύρουν την σορό της εξάχρονης Ολίβια. Ο δεύτερος σάκος όπου υπολογίζεται ότι βρισκόταν η μικρή Άννα ήταν άδειος και σκισμένος οπότε οι έρευνες συνεχίζονται αν και οι ελπίδες είναι περιορισμένες. Σύμφωνα με τις αρχές ο πατέρας αυτοκτόνησε το ίδιο βράδυ , όμως αν δεν βρεθεί η σορός του δεν μπορεί να αρχειοθετηθεί η υπόθεση.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ισπανία οδήγησε σε εκατοντάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και σε χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης στην Μπεατρίθ Τσίμερμαν την απαρηγόρητη μητέρα των δύο παιδιών. Στα τελευταία τηλεφωνήματα που της έκανε ο δολοφόνος πατέρας επέμενε ότι δεν επρόκειτο να τις ξαναδεί και εκείνος δεν θα επέτρεπε οι κόρες του να ζήσουν με τον νέο σύντροφο της μητέρας. Η ίδια, προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία το ίδιο βράδυ της εξαφάνισης των παιδιών της καθώς ο πρώην σύζυγος της δεν τα επέστρεψε στην καθορισμένη ώρα. Στις 28 Απριλίου η ακτοφυλακή εντόπισε στα ανοικτά το εγκαταλελειμμένο σκάφος του δράστη και από εκεί ξεκίνησαν οι έρευνες.

Την οργή των Ισπανών προκάλεσαν και δηλώσεις καθολικού ιερωμένου ο οποίος “θεωρεί τον δράστη , ως θύμα, καθώς η Μπεατρίθ ξανάφτιαξε την ζωή της ενώ έπρεπε να συνεχίσει να ζει με τον σύζυγό της”. Η Καθολική Εκκλησία επέπληξε τον ιερέα για τις δηλώσεις του και δήλωσε ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία θα ανακοινώσει το πόρισμά της σε δύο εβδομάδες σχετικά με τις δύο δολοφονίες που όπως αποδεικνύεται από τις πρώτες πληροφορίες μετά την εξέταση της σορού της 6χρονης Ολίβια πρόκειται για βίαιο θάνατο που της προκάλεσε πνευμονικό οίδημα.

Το αποτρόπαιο έγκλημα εξετάζεται από την δικαιοσύνη με το κριτήριο της σεξιστικής βίας και απασχολεί σε καθημερινή βάση όλα τα ισπανικά ΜΜΕ ενώ το θέμα της σεξιστικής βίας επανέρχεται με πλήθος ειδικών εκπομπών αλλά και πολιτικών τοποθετήσεων.

Ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος