Τα κρούσματα με κορονοϊό στη Μεγάλη Βρετανία σημειώνουν πτώση για πρώτη φορά σε μία εβδομάδα

Τα κρούσματα με κορονοϊό στη Μεγάλη Βρετανία σημειώνουν πτώση για πρώτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα κατά 3% ενώ είναι η τρίτη συνεχόμενη μέρα που ο αριθμός των νεκρών είναι χαμηλότερος .

Επιπλέον και ο αριθμός των ατόμων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με Covid μειώθηκε κατά 6,7% σε 778 την περασμένη Παρασκευή

Ωστόσο μια παραλλαγή του ιού Δέλτα που είναι πιο μολυσματική, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει συμπτώματα, αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερες από μία στις 10 περιπτώσεις με κορωνοιο στην Αγγλία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα τελευταία αποτελέσματα από τη μακροχρόνια μελέτη REACT-1 δείχνουν ότι ο επιπολασμός της παραλλαγής AY.4.2 αυξάνεται με ρυθμό 2,8% την ημέρα από τον Σεπτέμβριο Επιπλέον, τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι μόνο το 33% των ατόμων με την παραλλαγή αυτή είχε τα κλασικά συμπτώματα , όπως πυρετό, επίμονο βήχα ή απώλεια ή αλλαγή στη γεύση ή την όσφρηση – σε σύγκριση με το 46% αυτών με Δέλτα .

Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στην πίεση να καταφύγει στο Σχέδιο Β, με το Νο 10 να ελπίζει ότι η αναμνηστική ενισχυτική δόση εμβολίου θα σταματήσει το NHS από το να υποκύψει σε «μη βιώσιμες» πιέσεις αυτόν τον χειμώνα χωρίς την ανάγκη για μάσκες και διαβατήρια εμβολίων. Τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός ομως παραδέχτηκε ότι το lockdown για τα Χριστούγεννα δεν είναι εντελώς κάτω από το τραπέζι , κάνοντας απελπισμένη έκκληση στους Βρετανούς να λάβουν την τρίτη δόση με αφορμή τη νέα κρίση που βιώνει ξανά η Ευρώπη.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος