T. Ερντογάν: Εκλογική ήττα προβλέπει νέα δημοσκόπηση για τον «νικητή» της συνόδου του ΝΑΤΟ

Η τουρκική εταιρεία δημοσκοπήσεων «Μετροπόλ»  δυναμιτίζει το κλίμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023, παρουσιάζοντας ηττημένο τον Ταγίπ Ερντογάν στο δεύτερο γύρο, με όποιον από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης βρεθεί αντιμέτωπος, ωστόσο τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν την γνωστή πλέον ρητορική.

«Ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε ό,τι ήθελε από τη Μαδρίτη και γυρίζει νικητής», γράφουν για τρίτη ημέρα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, κρίνοντας ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τούρκος πρόεδρος κατόρθωσε να επιτύχει τη συμφωνία άρσης του εμπάργκο όπλων σε βάρος της Τουρκίας και να υποχρεώσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία να αναγνωρίσουν ως τρομοκρατικές οργανώσεις το κουρδικό ΡΚΚ και την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, με αντάλλαγμα συναίνεση για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

«Δεν είπαμε την τελευταία λέξη – Ξεχάστε το ΝΑΤΟ εάν δεν εκδώσετε τους 73 τρομοκράτες», είναι το μήνυμα από την εφημερίδα Χουριέτ που υπενθυμίζει μάλιστα ότι «η Βόρεια Μακεδονία έκανε 20 χρόνια να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

Η εφημερίδα Σαμπάχ επαναλαμβάνει ότι εάν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις η Τουρκία θα εμποδίσει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας και παράλληλα υπενθυμίζει ότι το τριμερές σύμφωνο της Μαδρίτης θα είναι «άκυρο εάν δεν εγκριθεί από την τουρκική Εθνοσυνέλευση».

Από την εφημερίδα SOZCU εκτός από την γραμμή σχετικά με το ΝΑΤΟ, δημοσιεύεται και φωτογραφία από συνομιλία Ερντογάν-Αναστασιάδη και σχόλιο ότι «η πολιτική κρύβει πάντα υποκρισία».

«Η υποστήριξη του Μπάιντεν για την παράδοση των F-16 στην Τουρκία δημιούργησε διαμάχη,» είναι επίσης τίτλος σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Νικόλ Μαλλιωτάκη και Γκας Μπιλιράκης, που είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες του ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον, αντέδρασαν στη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F -16 στην Τουρκία.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος