Στο κόκκινο η ένταση στην Αρμενία

Περίπου 3.000 οπαδοί της αντιπολίτευσης έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το κοινοβούλιο του Ερεβάν, εκεί όπου αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Υπό το φόβο επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς της κυβέρνησης και σε εκείνους της αντιπολίτευσης, η αστυνομία ανέπτυξε επιπλέον δυνάμεις της στο κοινοβούλιο. Παράλληλα, έχει ενισχυθεί και ο φράχτης μπροστά από το κοινοβούλιο, ενώ πέραν των ελεύθερων σκοπευτών που έχουν αναπτυχθεί, οι αστυνομικοί είναι εφοδιασμένοι και με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Νωρίτερα, είχαν συνάντηση ο πρόεδρος της Αρμενίας Νικόλ Σαρκσιάν και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Ονίκ Γκασπαριάν, την παραίτηση του οποίου έχει ζητήσει από την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας Πασινιάν, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρνείται να την υπογράψει. Σαρκισιάν και Γκασπαριάν συζήτησαν την έκρυθμη κατάσταση στη χώρα, για την οποία συμφώνησαν πως αυτό που έχει πρωταρχική σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος