Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ιταλία – Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Σαρδηνία, όπου λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων αποφασίσθηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της πρωτεύουσας Κάλιαρι.

Την ίδια ώρα ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να βγει από το αυτοκίνητό του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ομάδες πυροσβεστών και της πολιτικής προστασίας ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου που βρέθηκε τελικά χωρίς τις αισθήσεις του σε κανάλι στο Πόρτο Πίνο.

Νωρίτερα οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τρεις ανθρώπους οι οποίοι παγιδεύτηκαν σε ανισόπεδη διάβαση που είχε πλημμυρίσει από τα νερά της βροχής.

Επίσης στη Νότια Σαρδηνία, λόγω κατολισθήσεων, κατέρρευσε μέρος ενός σπιτιού. Μέσα βρίσκονταν δύο ηλικιωμένοι και ο γιος τους, αλλά δεν τραυματίστηκε κανείς.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και η νότια περιφέρεια της Απουλίας, όπου έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό Κάστρο λόγω μεγάλης κατολίσθησης. Στο σημείο εργάζονται εθελοντές της τοπικής αστυνομίας και της πολιτικής προστασίας. Η σφοδρή νεροποντή προκάλεσε πλημμύρες στους δρόμους και κάποιες καταρρεύσεις τοίχων και περιφράξεων.

Στην βόρειο Ιταλία, έξω από την Μπολόνια, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των τρένων, λόγω κατολίσθησης, ενώ η ιταλική Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή και στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων.

Πηγή: repubblica.it

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος