Στο έλεος νέων καταστροφικών πλημμυρών το Βέλγιο

Νέες καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν το Βέλγιο, λίγες ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες, που στοίχισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους ενώ η τύχη άλλων 7 εξακολουθεί να αγνοείται.
Η πόλη Ντινάν, στο νότιο Βέλγιο, επλήγη από τις σφοδρότερες εδώ και δεκαετίες πλημμύρες χθες, αφότου μια καταιγίδα, διάρκειας δύο ωρών, μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι παρέσυραν αυτοκίνητα και κατέστρεψαν πεζοδρόμια, χωρίς να προκαλέσουν, όμως, τον θάνατο ανθρώπων.
«Ζω στην Ντινάν εδώ και 57 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν κι αυτό», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρισάρ Φουρνό, πρώην δήμαρχος της πόλης, γενέτειρας του εφευρέτη του σαξοφώνου Αντόλφ Σαξ.
Τα νερά της βροχής παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα, που κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο σε μια διασταύρωση και τμήματα πεζοδρομίων και της ασφάλτου, με τους κατοίκους να παρακολουθούν έντρομοι την κακοκαιρία από τα παράθυρά τους.

Προς το παρόν, το ύψος των ζημιών δεν μπορεί να υπολογιστεί, με τις δημοτικές αρχές να προβλέπουν μονάχα ότι θα είναι «σημαντικό», σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL TV.

Στη Λιέγη που επλήγη τόσο έντονα οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση ωστόσο δεν είχαν υπερχειλίσει σημαντικά ποτάμια και δεν υπήρχε ανάγκη για εκκένωση των περιοχών.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως καταστροφικές πλημμύρες θα είναι όλο και συχνότερες και εντονότερες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και καλούν τα κράτη να το λαμβάνουν υπόψη τους και να μεριμνήσουν αναλόγως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος