ertnews.gr

Σταϊνμάιερ: Όλοι θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά πρώτα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις

Ο πρόεδρος της Γερμανίας: πρέπει να βγάλουμε διδάγματα από τα μέχρι τώρα λάθη της γερμανικής πολιτικής απέναντι στη Ρωσία
26/10 20:55
Σταϊνμάιερ: Όλοι θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά  πρώτα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είναι αρκετά επιφυλακτικός  για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

«Όλοι θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία δίνουν αφορμή για αμφιβολίες ότι η Μόσχα θα είναι ένας διαπραγματευτικός εταίρος που θα είναι έτοιμος για συμφωνία», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ στη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας ARD με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Κίεβο.

Επεσήμανε ότι αν θέλουμε να επιτύχουμε μια δίκαιη ειρήνη, δεν πρέπει να συμβεί η κατάληψη της γης να επισφραγιστεί με ανακωχή.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας πρέπει να διατηρηθούν», είπε ο Σταϊνμάιερ.

Τόνισε ότι πρέπει να βγάλουμε διδάγματα από τα μέχρι τώρα λάθη της γερμανικής πολιτικής απέναντι στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί κανείς πλέον να βασίζεται στο γεγονός ότι θα ακολουθήσουν αλλαγές μέσω του εμπορίου.

Οι παρούσες σχέσεις Ευρώπης και Ρωσίας, λέει, είναι απόδειξη ότι η οικονομική ανταλλαγή δεν σημαίνει αυτόματα πολιτική προσέγγιση.

«Εαν θέλουμε να μάθουμε κάτι από αυτά τα μαθήματα, αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να μειώσουμε την αμοιβαία εξάρτηση, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όσον αφορά την Κίνα», τόνισε ο Σταϊνμάιερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version