ertnews.gr

Συρία: Πολύνεκρες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι

25/06 14:48
Συρία: Πολύνεκρες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι

epa04817873 People help injured people after attack by Islamic State in Kobane, Syria, 25 June 2015. According to media reports, Islamic State jihadists once again advanced into the town of Kobane in northern Syria after being driven from the area by Kurdish forces at the end of January. There was heavy fighting in several districts between Kurdish troops and the extremists during the night. Sanliurfa governorate said that 41 victims of the fighting have been brought to hospital in the Turkish city of Suruc, and one of them has died. EPA/STR

Το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε σήμερα και δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας, αυτήν τη φορά κοντά στο Κομπάνι, από την οποία υπάρχουν θύματα, μερικές ώρες μετά την εισβολή των τζιχαντιστών στην κουρδική αυτή πόλη στην βόρεια Συρία, στην μεθόριο με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την επίθεση πραγματοποίησε ένας καμικάζι, ο οποίος πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που οδηγούσε στο τουρκικό μεθοριακό φυλάκιο του Μουρσίτπιναρ, προκαλώντας θύματα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο δεν μπορεί μέχρι στιγμής να δώσει έναν ακριβή απολογισμό για τις απώλειες από την επίθεση αυτή.

Σύμφωνα με νοσοκομειακούς αξιωματούχους που επικαλείτο νωρίτερα σήμερα το Ρόιτερς, 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 70 τραυματίστηκαν από την προηγούμενη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησαν οι τζιχαντιστές στο Κομπάνι.

Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι μαχητές που εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα την επίθεση στο Κομπάνι εισήλθαν στη Συρία μέσω του τουρκικού εδάφους, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς αυτούς “ψευδείς”.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην Χασάκα αποσύρθηκαν στο κέντρο της πόλης μετά την κατάληψη από τους τζιχαντιστές της μιας νοτιοδυτικής περιοχής της. Το Ισλαμικό Κράτος διευκρίνισε ότι κατέλαβε την περιοχή Αλ Νάσουα της πόλης αυτής στην βορειοανατολική Συρία.

Ευθύνες στην Τουρκία επιρρίπτει το κουρδικό κόμμα

Η σημερινή “σφαγή” στη συριακή πόλη Κομπάνι ήταν το αποτέλεσμα της υποστήριξης που εδώ και χρόνια παρέχει η τουρκική κυβέρνηση στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε η Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, η μία εκ των δύο ηγετών του τουρκικού φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Η Γιουκσεκντάγ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους πως υπάρχει “μεγάλη πιθανότητα” οι δράστες των σημερινών επιθέσεων να εισήλθαν στο Κομπάνι από την Τουρκία. Το φιλοκουρδικό HDP κατέλαβε έδρες στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου αφού πέρασε το όριο του 10%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version