Σερβία: Ο στρατός απομακρύνει τα χιόνια από τους δρόμους

Μέλη του Σερβικού Στρατού ασχολούνται με τον καθαρισμό χιονιού από τους δρόμους στους τομείς ευθύνης των μονάδων τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας, Δρ. Nebojsa Stefanovic, επεσήμανε ότι ο Σερβικός Στρατός είναι πάντα εκεί για να παρέχει βοήθεια όπου και όποτε χρειάζεται, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, την προσβασιμότητα του εδάφους ή τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Τα μέλη του στρατού ασχολούνται κυρίως με το να κρατήσουν ανοικτό το οδικό σύστημα στη Ζώνη Ασφάλειας Χερσαίου και την πρόσβαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε δυσπρόσιτα ορεινά εδάφη, όπου σε ορισμένα σημεία το ύψος του χιονιού υπερβαίνει το ένα μέτρο.

Αυτό δημιουργεί επίσης συνθήκες για αδιάλειπτη και ασφαλή τροφοδοσία των μονάδων του Σερβικού Στρατού, αλλά και επιτρέπει στους κατοίκους ορεινών χωριών, για τους οποίους αυτοί οι δρόμοι είναι η μόνη σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο, πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και βασικά τρόφιμα, είπε η δήλωση.

Οι εργασίες εκτελούνται από μέλη των μηχανικών μονάδων του στρατού, οι οποίες, με καθημερινή προσπάθεια της εκκαθάριση των οδικών αξόνων με τη χρήση μηχανικών μέσων, βελτιώνουν την ικανότητά τους να εκτελούν ειδικές εργασίες.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος