Σερβία: Νέα δεδομένα στις κηδείες φέρνει ο κορονοϊός

Οι κηδείες στο Βελιγράδι αναμένονται για περισσότερες από 10 ημέρες, οι ταφές γίνονται τις Κυριακές και τις αργίες και οι κηδείες στα παρεκκλήσια μειώνονται σε 15 λεπτά.

Η Marina Racic από το JKP Pogrebne usluge Beograd, που διατηρεί 10 νεκροταφεία πόλεων, είπε στο RTS ότι έγιναν 1.973 κηδείες τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και περίπου 1.100 κηδείες τον περασμένο Οκτώβριο. Ανέφερε ότι οι κηδείες της Κυριακής σχετίζονται με τον αυξημένο αριθμό ανθρώπων που πάσχουν από τον ιό.

«Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια θάβαμε νεκρούς τις Κυριακές σε πολλές περιπτώσεις. Οι κηδείες τις Κυριακές εισήχθησαν ξανά τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε η Μαρίνα Ράτσιτς. Ο διευθυντής του Συνδέσμου των νεκροθάφτων της Σερβίας, Vlada Radović, είπε στο RTS ότι εκείνη την εποχή πέρυσι έγιναν 520 κηδείες και τώρα υπάρχουν περισσότερες από 900.

Ο Ράντοβιτς δήλωσε ότι οι κηδείες έχουν προγραμματιστεί πριν το μεσημέρι, καθώς και ότι τα βασικά έξοδα της κηδείας έχουν αυξηθεί. «Οι προμηθευτές αύξησαν οι ίδιοι τις τιμές. Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί, το ξύλο, η λαμαρίνα, ο κασσίτερος και τα ξύλινα ένθετα έχουν αυξηθεί κατά 20 έως 30%. «Ο μέσος εξοπλισμός κηδειών ήταν 36.000, τώρα είναι 45.000 και ούτω καθεξής», είπε ο Ράντοβιτς.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος