Σε εγρήγορση το Ηνωμένο Βασίλειο «για να μην ακυρωθούν τα Χριστούγεννα»

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

H κρίση φυσικού αερίου εξακολουθεί να απειλεί τον εφοδιασμό τροφίμων στα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ και το σύστημα υγείας ενόψει ενός προκλητικού χειμώνα για το Ηνωμενο Βασίλειο.

Η προοπτική των Χριστουγέννων «να ακυρωθούν» χωρίς γαλοπούλες και οικογένειες να τρέμουν χωρίς θέρμανση στα κακά μονωμένα σπίτια τους δεν είναι καθόλου σαγηνευτική, σχολιάζει η εφημερίδα Daily Mail.

Είναι γεγονός ότι οι τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου οδήγησαν σε διακοπή της παραγωγής δύο από τα μεγαλύτερα εργοστάσια λιπασμάτων της χώρας Τον περασμένο μήνα, πέντε προμηθευτές ενεργειας ήδη αναγκάστηκαν να κλείσουν ενώ η Bulb, ένας πάροχος ενέργειας με 1,7 εκατομμύρια πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μεταξύ των προμηθευτών που αναζητούν διάσωση εν μέσω πίεσης στον κλάδο.

Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας θα φιλοξενήσει σήμερα επικεφαλής της ενεργειακής βιομηχανίας και ομάδες καταναλωτών που κάνουν λόγο για «βραχυπρόθεσμη επιτακτική ανάγκη» για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές καθώς θα διανύσουμε «έναν πολύ δύσκολο χειμώνας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος